Verandering omarmen en uitpakken

Sessie "Verandering omarmen en uitpakken"

Creëer gemak in het ongemak

Word jij er zo af en toe ook ongemakkelijk van? Je herkent het vast wel, de dag verloopt niet volgens planning, door onvoorziene ontwikkelingen moet het roer om in een project of je moet een presentatie onverwacht overnemen van een collega. Vaak voelen we ons tijdens dit soort veranderingen niet op ons gemak. Met onze kennis en ervaring gaan we veranderingen te lijf. Maar wat als kennis en ervaring op dat moment te kort schiet en het onoverzichtelijk wordt? Dan doet de verandering, hoe klein of groot, een beroep op ons improvisatievermogen.

IMPROVISATIE VAARDIGHEDEN I We zijn ons er van bewust dat we dagelijks moet improviseren. Kinderen die plots niet naar school kunnen, ingrediënten die ontbreken voor een maaltijd, te laat voor een overleg, apparatuur werkt niet op het moment dat je het nodig hebt en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het vraagt om een onmiddellijke activiteit in het heden, improviseren. We hebben veel geleerd tijdens studies en trainingen, maar een grote kans dat improviseren geen onderdeel was van je vakkenpakket.

OPZET TRAINING I Met de training “verandering omarmen en uitpakken” werk je op een luchtige manier aan je improvisatie mindset en vaardigheden. Tijdens deze actieve training gaan we aan de slag met speelvolle werkvormen en reflecteren we daarop terug en maak je een koppeling naar je eigen (werk)praktijk. Natuurlijk mag een klein stukje theorie niet ontbreken. Op die manier:

  • Maak je kennis met het impro mindset en werk je aan je eigen veerkracht;
  • Ervaar je het effect van in het “hier en nu” handelen, in het diepe durven te springen en “ja, en…” zeggen;
  • Zie je het verschil tussen logisch- en intuïtief denken;
  • Leer je innovatief te creëren vanuit creativiteit, spontaniteit en speelvolheid;
  • Krijg je inzicht in je eigen handelen tijdens veranderingen en het effect daarvan;
  • Ervaar je dat je met improvisatie ook werkt aan vaardigheden zoals luisteren, samenwerken, aanpassen en wendbaar zijn en in het hier en nu leven.
  • Ervaar je dat je met een impro mindset ook gemak kan creëren in het ongemak.

 

Wat eerdere deelnemers na afloop zeiden:
"Goed toepasbaar, zet aan tot denken"
"Veel humor, actief, maar ook veel reflectiemomenten"
"Werkvormen zijn simpel, creatief en zinvol"
"Komt snel to the point"

 

PRAKTISCH I We werken met een kleine groep (maximaal 8 personen). Tijdens de fysieke bijeenkomst (locatie zal ergens rondom Sneek/Leeuwarden zijn) worden de dan geldende coronamaatregelen gehanteerd. Mocht fysiek samenkomen om die reden niet mogelijk zijn, dan wordt de training omgezet naar een online training (Microsoft Teams). Als deelnemer van de training ontvang je een verassend pakketje met materiaal voor de training.

 

WANNEER I

  • Vrijdag 4 maart van 9.30 uur tot 12.30 uur
  • Vrijdag 13 mei van 9.30 uur tot 12.30 uur

 

KOSTEN I De kosten voor de training bedragen € 189,- per persoon, prijs is inclusief materiaal en exclusief BTW.

 

Liever de training in-company organiseren met je collega's? Dat is zeker mogelijk, ook als een waardevolle en speelvolle teambuildingsactiviteit. Neem vrijblijvend contact op met Verbuildinglab voor de mogelijkheden (info@verbuildinglab.nl).

 

 

AANMELDEN