1op1 coaching Authentiek presenteren

1op1 coaching in ontspannen en authentiek presenteren

Vanuit verbinding natuurlijk spreken voor publiek met een krachtige kernboodschap.

GEBEURTENISSEN WAARBIJ JE MOET PRESENTEREN

Herken je het spannende gevoel om iets te presenteren? Ogen die op je zijn gericht, zenuwen gieren door je lijf, het goed willen doen? In het middelpunt van belangstelling staan en spreken ervaren velen van ons als spannend. Dit terwijl het regelmatig in ons werk, maar ook privé, voorkomt dat we iets ‘moeten’ presenteren. Een werkwijze presenteren aan een team, mondelinge toelichting geven op een rapport, verslag doen van een bijeenkomst die je hebt bijgewoond, een product pitchen of bijvoorbeeld een voorstel van een belangrijk project presenteren. De éne keer presenteren we in klein gezelschap en een andere keer tref je wellicht een zaal vol met (onbekende) mensen. Het publiek kan er elke keer anders uitzien, collega’s, bestuur, een sollicitatiecommissie, samenwerkingspartners, stakeholders, de klant of de doelgroep.

 

WAT ROEPT PRESENTEREN BIJ JOU OP?

Vaak leven we in spanning naar het moment van presenteren toe. Naarmate de presentatie dichterbij komt, stijgt het stressniveau. Je bereid je tot in de puntjes voor, gelikte PowerPoint, teksten uitschrijven of wellicht besluit je ter plekke te improviseren. Hoe je voorbereiding er ook uitziet, meestal blijft er een gevoel van spanning aanwezig. Spanning die vaak wordt veroorzaakt van echo’s uit het verleden. Die éne keer dat je een belangrijk onderdeel van de presentatie vergat, de PowerPoint die vastliep of dat je na afloop van de presentatie goed bedoelde feedback mocht ontvangen van een collega “Je praat wel snel” of “Een volgende keer moet je niet met je handen over elkaar gaan staan”. Beetje meer van dit, beetje minder van dat. We proberen ons manier van presenteren aan te passen met trucjes in de hoop zo het publiek te kunnen bereiken en te boeien. Maar geven deze trucjes jou ontspanning tijdens het presenteren? Als je niet uitkijkt zorgt het juist voor meer spanning en afstand met het publiek omdat het een truckje is en het niet echt is en voelt.

 

WAT WIL EEN PUBLIEK ZIEN/HOREN

Wat wil een publiek, hoe groot of klein, bij een presentatie het liefst zien en horen? Een authentieke en natuurlijke spreker die kwetsbaar durft te zijn wordt door het publiek omarmt en geprezen. Geen ingestudeerd verhaal, maar iemand die echt vertelt. Je stijgt automatisch in je geloofwaardigheid en er ontstaat verbinding met je toehoorders. Dit vraagt nog al wat van degene die moet presenteren. Of toch niet?

IEDEREEN KAN AUTHENTIEK VERTELLEN

We hebben allemaal een natuurlijke en authentieke manier van vertellen en dus ook van presenteren in ons. Met de presentatie coaching zoeken we deze vorm van vertellen en presenteren bij je op. Deze vorm zorgt automatisch dat het stress- en spanningslevel zal dalen. Vanuit jouw authentieke en natuurlijke wijze van presenteren kijken we wat de presentatie nog nodig heeft om het af te maken op gebied van verbale- en non-verbale communicatie.

 

WAT GA JE LEREN

We kijken samen eerst naar jouw eigen specifieke leerwensen rondom het natuurlijk spreken in het openbaar. Zaken die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Het ontdekken van eigen natuurlijke, authentieke manier van presenteren;
  • In de spanning van presenteren ontspannen en rust creëren;
  • Verbinding met je verhaal, jezelf en het publiek maken;
  • Je verhaal zo opbouwen dat je spreekt vanuit een kernboodschap en dat je het verhaal authentiek en soepel kan vertellen;
  • Mensen enthousiasmeren en inspireren met jouw verhaal;
  • Omgaan met onverwachte omstandigheden tijdens het presenteren;
  • Meer spreken vanuit de buik in plaats van hoofd.

 

Wat eerdere deelnemers na afloop zeiden:
"Ik krijg nu gewoon zin om te presenteren!"
"Heerlijk om mijn eerder aangeleerde trucjes los te laten, voelt zo ontspannen. Ik kan gewoon mijzelf zijn."
"Ik ervaar veel meer rust in mijn presentaties. Mijn collega's merken dit ook op!"
"Ik kom nu veel makkelijker tot de kern van mijn verhaal"

 

Interesse en wil je meer informatie? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in. Verbuildinglab neemt contact met je op om met een korte intake te kijken naar je leervraag en of er een wederzijdse klik is. Vandaaruit kunnen we het coachtraject (kan uit één of meerdere sessies bestaan) verder vormgeven en (financiële) afspraken maken.

 

AANMELDEN