Word flexibel in een VUCA wereld

Word flexibel in een VUCA wereld

Heb je al eens van de VUCA wereld gehoord? Deze term beschrijft de veranderende wereld waar we momenteel in leven. Veranderingen die elkaar in steeds sneller tempo opvolgen. De vraag is dan ook niet wanneer de  veranderingen stoppen, zodat je weer rust kan creëren,  maar hoe je "rust"kan creëren in een als maar veranderende wereld. 

VUCA staat voor snelle veranderingen (Voltility), onzekerheid (uncertainty), complexiteit (Complexity) en wazig (Ambiguity). De wereld kenmerkt zich momenteel door de hoge mate van verandering. Met als gevolg onzekerheid en complexiteit. Vroeger was het gemakkelijker om een lange termijnvisie van vijf of tien jaar te maken. Maar door het snelle tempo van veranderingen is dat hedendaags lastiger. Daarom is het belangrijker dan ooit om als werkgever/werknemer, team en organisatie/bedrijf flexibel te zijn. Met flexibiliteit en improvisatievermogen veranderingen opvangen. Maar hoe word je flexibel en kun je bijvoorbeeld je improvisatievermogen trainen om rust te creëren? Ja, dat kan met Toegepaste Improvisatie op de werkvloer.

Met toegepaste improvisatie gaan we het improvisatievuur bij de medewerkers laten (ont)vlammen. Op een veilige en speelvolle manier wordt er gewerkt aan meer spontaniteit, openheid en authenticiteit. Meer creativiteit door te dúrven, te experimenteren en fouten te mogen maken. Dit doen we met oefeningen vanuit het improvisatietheater die zorgen voor meer energie omdat spelen “leuk” is, meer en sterkere verbinding, Beter omgaan met verandering: VUCA. Vervolgens leggen we de verbinding met de werkvloer. Welke inzichten van de speelvloer nemen we mee?

Meer weten over de mogelijkheden van Toegepaste Improvisatie? Neem contact op met Verbuildinglab.

FacebookLinkedIn