PORTFOLIO

Verbuildinglab heeft werksessies gefaciliteerd, training gegeven en in opdracht gevisualiseerd in opdracht van een groot aantal organisaties en bedrijven.

Verbuildinglab heeft In-company trainingen gegeven bij:

Fier - Gemeente De Fryske Marren - Gemeente Weststellingwerf - HZPC - KieN - Noorderbreedte - MDT "Zoek het uit!" - MDT Divers - M.O.S - NHL Stenden - Patyna - ROC Friese Poort - Staatsbosbeheer Friesland - Staatsbosbeheer Terschelling - Stichting Kwartier Zorg & Welzijn - Stichting Scala Welzijn - Timpaan Welzijn - War Child - Zorggroep Philadelphia.

 

Verbuildinglab heeft werksessies gefaciliteerd bij:

Agrarische Jongeren Friesland - Alliade - Basisschool de Grunslach - Basisschool de Lytse Terp - Basisschool It Werflan - COA Luttelgeest - CSG Bogerman Sneek - D66 Leeuwarden - Gemeente De Fryske Marren - Gemeente Leeuwarden - Gemeente Weststellingwerf - HZPC - Noorderbreedte - MDT "Zoek het uit!" - Molenmann Mental Health - Partoer - ROC Friese Poort - Staatsbosbeheer Friesland - Support Fryslân - Talant - Timpaan Welzijn - Zorggroep Philadelphia.

 

Verbuildinglab heeft Praatplaten/visuals gemaakt voor:

Aliade - Basisschool It Werflan - Basisschool De Frissel - Caleidoscoop - COA Luttelgeest - CSG Bogerman Sneek - Gemeente De Fryske Marren - Gemeente Weststellingwerf - GGZ Drenthe - Noorderbreedte - MDT "Zoek het uit!" - M.O.S. - ROC Friese Poort - Stichting Kwartier Zorg & Welzijn - Talant - Timpaan Welzijn.

 

Deelnemers over de gefaciliteerde werksessies van Verbuildinglab:

 • Helder, duidelijke proces- en tijdsbewaker. Ook goed dat hij ingreep als we voorbij de opdracht gingen;
 • Mooi, duidelijk en helder;
 • Prima: heldere uitleg, ruimte gevend, maar sturing/richting gevend waar dat nodig/gewenst is;
 • Prettig, respectvol en geeft ruimte. Biedt structuur zodat er effect komt;
 • Enthousiasmerend, neutraal naar alle deelnemers, positief;
 • Professioneel, rustig maar duidelijk en aanwezig op de momenten dat het nodig was.

 

Deelnemers over de methode LEGOS SERIOUS PLAY:

 • Anders denken wordt gestimuleerd, je ziet mensen van een andere kant, meer informatie;
 • Zo bijzonder dat je iedereen gehoord hebt en dat we de ideeën ook weer terugzien in het gezamenlijke model. Een gedragen visie!
 • Erg leuk, geeft inderdaad meer inzichten door 3D te denken en uit te beelden;
 • Een speelse maar zeer effectieve methode om tot gedeelde plannen te komen. Vooral het feit dat iedereen evenredig aan bod komt is een meerwaarde van de methodiek. Het dwingt je tot nadenken, en geeft je inzicht in de mening en argumenten van een ander;
 • Creatieve manier van werken, niet saai;
 • Leuke methode, brengt beelden naar voren, concreet  en voegt iets toe;
 • Dit hadden we vorig jaar al moeten doen!

 

Deelnemers over de training 'Zeg 't Visueel':

 • Super dat je met een hele simpele tekeningen een idee kunt overbrengen en neuzen dezelfde kant op kunt krijgen;
 • Het raakte een ander deel van mijn brein aan, zin om er mee aan de slag te gaan;
 • Duidelijke uitleg, heldere gedachte en bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 

Deelnemers over #REFRESH @WORK SESSIE:

"Die baan van mij! Ik ben zo gaan twijfelen: wil ik blijven werken als psychologe tot mijn 70e? Er is nog zoveel ander leuks om te doen. Maar dan? En waar begin ik?
De #REFRESH @WORK SESSIE! van Verbuildinglab belooft verassend en creatief te zijn en met behulp van verbeelding te werken. Dat klinkt als iets dat bij mij past! Maar die prijs, is dat niet wat veel?
Echter, vanaf het begin van de sessie greep de manier van werken me bij de kladden. Het was... heerlijk en verslavend om met mijn handen, op een creatieve manier (combinatie van LEGO® SERIOUS PLAY® en Visueel Communiceren), de puzzels in mijn hoofd aan te pakken. Hierdoor kwamen er inzichten naar boven die in een gesprek niet tevoorschijn zouden komen. Symen Sjoerd luisterde goed, en keek echt naar waar ik mee kwam. Hij raakte me met zijn feedback. Een intensieve sessie. Maar nu heb ik op een rijtje, (met poster en foto’s gevisualiseerd) wat in mijn hoofd soms een zompige brij aan pro en contra’s en cirkelredeneringen zijn. Ik weet weer waar ik naar toe wil, waar ik wil beginnen, wat ik wil behouden en waar ik liever vanaf wil. Ik heb helder hoe ik mezelf kan helpen mijn verdere tocht op het carrièrepad. Let’s go for it!"

Maike Bouma

 

"Ik heb onlangs een #REFRESH @WORK SESSIE bij Verbuildinglab gevolgd. Een echte aanrader. Het visualiseren van mijn gedachtes en emoties met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY® hebben mij meer inzicht gegeven in waar ik nu sta. Voor mij was dit een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Vooral de adviezen uit onverwachte hoek hebben mij veel positieve energie gegeven. Verder was de sfeer heel ontspannen was de sessie goed verzorgd. Bedankt Symen Sjoerd!"

Selena Ypma

FacebookLinkedIn