Blog: de kracht van het visueel denken

Blog: de kracht van visuals

Vergroot je impact met visuals

Is het herkenbaar voor jou? Je probeert een klant, doelgroep of een team mee te nemen in het verhaal achter jouw product, dienst of plan. Ondanks je heldere uitleg heb je het gevoel dat je verhaal niet volledig landt en begrepen wordt. Bij een volgende overleg moet je ook nog eens constateren dat je verhaal alweer in de vergetelheid is geraakt. Ligt dit aan jouw verhaal óf aan de manier van communiceren? Waarschijnlijk het laatste. Ons brein is voor 75% visueel ingesteld, en wat we veelal doen is onze boodschap communiceren door te praten of teksten en plannen te schrijven. Is het niet logisch dan dat het verhaal niet of verkeerd begrepen wordt of alweer snel naar de achtergrond raakt en verdwijnt?

Een simpele visual is een krachtig middel om ervoor te zorgen dat jouw verhaal begrepen én onthouden wordt. Je laat de kern van je verhaal letterlijk zien, je zoekt de essentie op en laat de rest voor wat het is. Dit zorgt ervoor dat mensen je boodschap herkennen en onthouden. Plannen worden leesbaar en presentaties levendig. De betrokkenheid bij jouw boodschap exploreert en de neuzen gaan dezelfde kant op.

Zelf leren tekenen om jouw verhaal of boodschap te illustreren is daarom een must! Visualisatie is door de eeuwen heen immers een zeer krachtig middel gebleken. Op dit moment beleeft visualisatie een enorme opmars. Waar men vroeger op de muren van grotten grote wandtekeningen maakten, is visualisatie nu niet meer weg te denken uit ons leven. Social media, Youtube, infographic’s, we werken steeds meer met beelden.

Vrijdag 20 april hebben een aantal visuele kanjers hun tekentalent (her)ontdekt tijdens een Labsessie ‘Visueel Denken’ van Verbuildinglab. Ze hebben geleerd dat je met behulp van een paar simpele teken ingrediënten al prachtige visuals kunt maken. De tekentechnieken zijn meteen in de praktijk toegepast en de impact ervan ging niet onopgemerkt aan de deelnemers voorbij. Nadien waren de reacties dan ook enthousiast:

“Super dat je met een hele simpele tekeningen een idee kunt overbrengen en neuzen dezelfde kant op kunt krijgen”
“Het raakte een ander deel van mijn brein aan, zin om er mee aan de slag te gaan”
“Duidelijke uitleg, heldere gedachte en bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kan”

 

Wil je ook een visuele kanjer worden? Dat kan!

Particulier
In het kader van de ‘Verbuilding Summer’ vindt er op 6 juli vindt er een nieuwe Labsessie ‘Visueel Denken’ plaats. Klik hier voor meer informatie.

In company
Verbuildinglab biedt ook mogelijkheden voor in company trainingen Visueel Denken. Zorg ervoor dat de medewerkers de kracht van Visueel Denken in de vingers krijgen en zelf simpele visuals kunnen maken. Of ga nog een stap verder door samen visuele praatplaten of templates te maken. Neem vrijblijvend contact op met Verbuildinglab voor de mogelijkheden. In het kader van de ‘Verbuilding Summer’ bieden we 15% korting op een visuele in company trainingen in de maanden juni, juli, augustus en september.